Ζωντανή διαδικτυακή ομιλία της 3ης Φεβρουαρίου 2022

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00, πραγματοποιήθηκε ζωντανή διαδικτυακή παρουσίαση, με θέμα «Οι απίστευτες συγκυρίες  και γεωστρατηγικές αντιπαραθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που οδήγησαν στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους» και κεντρικό ομιλητή τον Υποναύαρχο ε.α. Νικόλαο Σαΐτη ΠΝ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επετείου από την υπογραφή του πρωτοκόλλου ανεξαρτησίας της Ελλάδος στις 3 Φεβρουαρίου 1830, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων (Π.Κ.Θ.).

Εκτός του ομιλητή Υποναύαρχου ε.α. Ν. Σαΐτη ΠΝ, τίμησε με την παρουσία του και ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης. Επίσης συμμετείχε και η Πρόεδρος του ‘Χορεσίβιου’ κα. Αφροδίτη Παπαγεωργίου.

Την παρουσίαση συντόνισαν το μέλος του ΔΣ του ‘Χορεσίβιου’ Εμμανουήλ Σαρτζετάκης και ο Αντιπρόεδρος του Π.Κ.Θ. Πέτρος Κανελλόπουλος.

Δυστυχώς σοβαρές τεχνικές αντιξοότητες δεν επέτρεψαν να καταγραφεί ο ήχος στην εισαγωγή τόσο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΝ όσο και της Προέδρου του ‘Χορεσίβιου΄ αλλά και του κ. Κανελλόπουλου. Έτσι αναγκαστικά τα τμήματα αυτά αφαιρέθηκαν από το αναρτημένο βίντεο. Επίσης λόγω προβλημάτων επικοινωνίας στην περιοχή Θρακομακεδόνων, στερηθήκαμε της παρουσίας του ιδιαίτερα αγαπητού μας φίλου και Συγγραφέα Λαμπρινού Ευστ. Πλατυπόδη, Καθηγητή ΕΔιΠ της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας, ο οποίος μας τιμά όποτε και αν τον προσκαλέσουμε.

Οι εξαίρετες κριτικές που απέσπασε η ομιλία και η πρωτοτυπία του θέματος, παρά το ειδικό κοινό στο οποίο απευθύνεται, διασφαλίζουν και το ανάλογο ενδιαφέρον για την αναζήτηση του οπτικοακουστικού αρχείου της εκδήλωσης.

Παρακάτω βρίσκονται αναρτημένα, το Δελτίο Τύπου, η πρόσκληση αλλά και το βίντεο της εκδήλωσης.