Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου «Χορεσίβιος»

Βασικοί σκοποί του σωματείου

Ο Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου «Χορεσίβιος» είναι ένας Πολιτιστικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017 στο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας νομού Αρκαδίας.

Ελληνική Παράδοση

H διατήρηση των ελληνικών παραδοσιακών ηθών και εθίμων

Παράδοση Πολιτισμού

H διάσωση και διατήρηση των στοιχείων του παραδοσιακού πολιτισμού της περιοχής

Συστηματική Kαταγραφή

H συστηματική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου

Προβολή Βαλτεσινικού

H πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική προβολή και ανάδειξη του Βαλτεσινίκου Γορτυνίας

Ιδιαίτερο βάρος

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην επιμόρφωση, επαγγελματική κατάρτιση και την δημιουργική και επωφελή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μελών του Συλλόγου, των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων του Βαλτεσινίκου. Σκοπό του συλλόγου αποτελεί όμως και η συνεχής μελέτη, μέριμνα, έρευνα, δημοσιοποίηση, προβολή και διεκδίκηση όλων των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, σε έργα υποδομής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλων συναρμόδιων φορέων, τέτοια που προσδίδουν μία πραγματική και ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία ολόκληρης της περιοχής του Βαλτεσινίκου σε όλους τους τομείς ανάπτυξής του.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Από τα πρώτα του βήματα λειτουργεί χορευτικό τμήμα παραδοσιακών και σύγχρονων χορών που συμμετέχει σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής. Γίνεται επίσης διοργάνωση γιορτών, μουσικοχορευτικών και θεατρικών εκδηλώσεων με σκοπό την ποιοτική ψυχαγωγία και αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του χωριού μας.

Ο Σύλλογος «Χορεσίβιος»

Ο Σύλλογος διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία κάθε τρία χρόνια. Ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση των μελών. Μέσα στο σύγχρονο καταστατικό του προβλέπονται όλες εκείνες οι διατάξεις που διασφαλίζουν μία ανεξάρτητη, αυτόνομη και δημοκρατική λειτουργία. Εκτός των άλλων προβλέπεται και η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ώστε κατά την διεξαγωγή των εκλογών να μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΑ τα μέλη του, ανεξάρτητα αν βρίσκονται στην έδρα του συλλόγου την ημέρα εκείνη. Λεπτομέρεις για την λειτουργία του συλλόγου υπάρχουν στο Καταστατικό που είναι αναρτημένο τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.xoresivios.gr/ όσο και στο facebook  (https://www.facebook.com/Xoresivios.Valtesinikou/).

Ο Χορεσίβιος έχει, από τα πρώτα του βήματα, αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από την πλειοψηφία των κατοίκων και φιλοδοξεί με τον καιρό να αποτελέσει μία όαση πολιτισμού για το σύνολο των συντοπιτών μας. Προσπάθεια και φιλοδοξία είναι το σύνολο των Βαλτεσινιωτών να αξιολογίσει θετικά το έργο του ώστε να αποτελέσει αργά ή γρήγορα το σώμα του Χορεσίβιου.

Έχουν μιλήσει για εμάς

“Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Δείγματα εξαίρετης δουλειάς, απόδειξη μεγάλης όρεξης για δράση και αισιοδοξία για αναζωπύρωση της φλόγας της θέλησης για αναβάθμιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αρκετά χρόνια τώρα είχαν υποβαθμιστεί στην πανέμορφη αυτή περιοχή. “

“Ήταν πραγματικά μια ποιοτική εκδήλωση, μέσα στη ζεστασιά και την αγάπη των συμπατριωτών μας που περευρέθηκαν. Ο Σύλλογος αξίζει τη στήριξη όλων μας.“

“Ένας νέος σύλλογος με πολλά όνειρα και δυνατότητες που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Βαλτεσινίκου.Καλή άρχη και καλή δύναμη στο έργο μας!!! Όλοι μάζι μπορούμε!!!“