“Ο περίπατος των ηρώων”

Το Σάββατο 21/8 ολοκληρώθηκε η 6η έκθεση παραδοσιακών φορεσιών του εργαστηρίου Παραδοσιακού ενδύματος Νίκης Κούρταλη – Κούλη, στα Λαγκάδια Γορτυνίας.

Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών που προκάλεσαν αρκετές καταστροφές στους κατοίκους της Γορτυνίας, η προγραμματισμένη επίσημη εκδήλωση για το κλείσιμο της έκθεσης και αφορούσε τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ακυρώθηκε. Αντί αυτής πραγματοποιήθηκε μόνο ο “Ο περίπατος των ηρώων” από το χώρο της έκθεσης μέχρι την είσοδο των Λαγκαδίων.

Φίλοι του εργαστηρίου, ντυμένοι με τις φορεσιές της έκθεσης, μετέβησαν περπατώντας, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους  Γορτύνιους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Μεταξύ των πολλών φίλων του εργαστηρίου, πήραν μέρος και τρεις εκπρόσωποι από τον Μουσικοχορευτικό και Λαογραφικό σύλλογο Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιο’.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και ιδιαίτερα την κα. Νίκη Κούρταλη – Κούλη, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετέχουμε και εμείς σε μία τόσο συγκινητική εκδήλωση!