‘Ανεμογεννήτριες. Πράσινη ανάπτυξη ή ανεξέλεγκτο πρόβλημα;’

Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, η πρώτη παρουσίαση του κύκλου ‘Ανεμογεννήτριες. Πράσινη ανάπτυξη ή ανεξέλεγκτο πρόβλημα;’

Την παρουσίαση αυτή συνδιοργάνωσαν οι:
Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιος’
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Τρίπολης
Σύλλογος των Απανταχού Βυτιναίων και φίλων της Βυτίνας “ο Άγιος Τρύφων
Πρωτοβουλία ‘SOS Μαίναλο’
‘ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’

Η παρουσίαση περιλάμβανε δύο κύριες ομιλίες, η πρώτη με την κα. Ιωάννα Γιαννικοπούλου (Οικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη) και θέμα «Η αιολική ενέργεια ως αναγκαιότητα και ως πρόβλημα» ενώ η δεύτερη με τον κ. Δημήτρη Γκότση (Μηχανικός Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων) και θέμα “Το ζήτημα των αιολικών & σχεδίαση πραγματικά βιώσιμων λύσεων”. Στην αρχή, ενδιάμεσα και στο τέλος παρουσιάστηκαν τρία βίντεο.

Το πρώτο για την εγκατάσταση ανεμογεννήριας.

Το δεύτερο ένα τετράλεπτο βίντεο που το δημιούργησε ένας ταλαντούχος νέος από το Βαλτεσινίκο, ο Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος εκφράζει τον προβληματισμό του, με τον δικό του τρόπο, για μία απειλούμενη περιοχή στην οποία γεννήθηκε, ζει και αναπνέει σήμερα.

Και η εκδήλωση έκλεισε με ένα βίντεο από το DISCOVER Γορτυνία, πλαισιωμένο απο το τραγούδι της Λιζέττας Νικολάου  ‘Ο ποταμός ο Λούσιος’

Η συμμετοχή ατόμων και φορέων από όλη την Ελλάδα μας επιβεβαίωσε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί, μια και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, είναι ίσως ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσουμε το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα, στις τοπικές κοινωνίες και γενικότερα σε κάθε ευαισθητοποιημένο και προβληματισμένο πολίτη αυτής της χώρας.

Ακολουθεί η παρουσίαση σε πέντε μέρη για ευκολότερη παρακολούθηση.

ΜΕΡΟΣ 1ο ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 

ΜΕΡΟΣ 2ο Παρουσίαση της κας. Ι. Γιαννικοπούλου. «Η αιολική ενέργεια ως αναγκαιότητα και ως πρόβλημα»

 

ΜΕΡΟΣ 3ο Βίντεο Ζαφείρη Ζαφειρόπουλου ‘Walking in the snow’

 

 

 

ΜΕΡΟΣ 4ο Παρουσίαση του κ. Δ. Γκότση “Το ζήτημα των αιολικών & σχεδίαση πραγματικά βιώσιμων λύσεων”

 

 

ΜΕΡΟΣ 5ο ΑΠΟΦΩΝΗΣΗ