Μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα

Το πρόγραμμα της εκδρομής επέβαλε πολύ πρωινό ξύπνημα για να προλάβουμε το καράβι των 08.15. Έτσι στις 04.30 της Κυριακής 28/7/2019, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων βρισκόταν στην πλατεία του Βαλτεσινίκου και επιβιβάστηκε στο διώροφο πούλμαν με προορισμό τον Πειραιά. Με μία στάση στη Βλαχέρνα και άλλη μία στη διασταύρωση της Τριπόλεως συμπληρώθηκε ο τελικός αριθμός των 70 ατόμων και ο κ. Βασίλης ανέλαβε να μας φέρει έγκαιρα και ασφαλώς στην είσοδο του Αγ. Νεκταρίου.

Η επιβίβαση στο καράβι έγινε χωρίς προβλήματα, μια και η οργάνωση προέβλεπε η εκπρόσωπος μας να έχει έγκαιρα προμηθευτεί τα εισιτήρια και να μας περιμένει στην σκάλα του πλοίου. Μετά 1,30 ώρα απολαυστικού ταξιδιού ξεκινήσαμε την αποβίβαση στην Αίγινα. Μας υποδέχτηκε ο οδηγός του τοπικού πούλμαν και μετά 15 λεπτά φτάσαμε στον πρώτο μας προορισμό.

Προσκύνημα στον Αγ. Νεκτάριο. Πρώτα στο μοναστήρι, τον τάφο του Αγ. Νεκταρίου και μετά στον κεντρικό ναό. Πολλοί πιστοί, καθυστερήσεις στα προσκυνήματα και όπως ήταν φυσικό, όσοι ήθελαν να περάσουν από όλα τα σημεία, επιβιβάστηκαν με μικρή καθυστέρηση για τη συνέχεια του οδοιπορικού μας.

Δεν αργήσαμε να δούμε τον αρχαίο ναό της Αφαίας και μερικοί επισκέφθηκαν τον επιβλητικό ναό της Αθηνάς, ενώ άλλοι προτίμησαν να δροσιστούν στην καφετέρια κάτω από τα πεύκα, μια και η ζέστη είχε αρχίσει να αυξάνεται υπερβολικά και να μας ενοχλεί, μια και δεν είμαστε και τόσο συνηθισμένοι.

Τελευταίος προορισμός η Αγία Μαρίνα. Η ώρα είχε πάει ήδη 12.30 και η πεντακάθαρη θάλασσα, για κάποιους από μας ήταν η κατάλληλη λύση σαν αντίδοτο στον ιδρώτα που μας έλουζε. Μετά κάτι για να τσιμπήσουμε και στις πέντε το απομεσήμερο επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην Αίγινα. Είχαμε 2 περίπου ώρες για βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης, αγορά αναμνηστικών και τοπικών προϊόντων με κυρίαρχο το φυστίκι Αιγίνης και τα παράγωγα του.

Με μικρή καθυστέρηση το καράβι αναχώρησε για Πειραιά όπου στις 21.30 κατέβηκε η σκάλα και άρχισε η επιβίβαση στο διώροφο πούλμαν που μας περίμενε ήδη δίπλα στο καράβι. Έτσι ο κ. Βασίλης ξεκίνησε πάλι για Βαλτεσινίκο με μία στάση στο Σπαθοβούνι για λίγα λεπτά. Η επιστροφή σιωπηρή μια και οι περισσότεροι αποκοιμήθηκαν μετά απο το ιδιαίτερα έντονο πρόγραμμα. Και όσοι μείναμε ξύπνιοι, χαζεύαμε τις ουρές των αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα που πήγαιναν προς Αθήνα.

Τελικά γύρω στις 1 ξημερώματα Δευτέρας το πούλμαν ολοκλήρωσε την αποστολή του με την αποβίβαση και των τελευταίων μας στο Βαλτεσινίκο.

Στα χαρτιά που συμπληρώσαμε όλοι μας, καταγράφηκαν οι εντυπώσεις μας απο την εκδρομή και προτάσεις για τον επόμενο προορισμό μας. Και από μία πρώτη αξιολόγηση η γενική εντύπωση ήταν ότι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και με αγωνία θα περιμένουμε την επόμενη φορά!

Το ενημερωτικό μας φυλλάδιο που μοιράστηκε στους συμμετέχοντες