Ημερήσια εκδρομή στη Ζάκυνθο

Πολλές μέρες πριν, όλα έδειχναν ότι η ημερήσια εκδρομή στην Ζάκυνθο θα ήταν επιτυχημένη. Κανείς όμως δεν περίμενε να εξελιχθεί σε μία αξέχαστη εμπειρία. Το μόνο αρνητικό, η μικρή της διάρκεια, γιατί με τέτοια συμμετοχή και τέτοιο κέφι θα μπορούσαμε να περάσουμε αρκετές μέρες όλοι μαζί.

Η παλέτα των χρωμάτων του ουρανού κατά το χάραμα του Σαββάτου της 21ης Ιουλίου 2018, έδειχνε ότι μία ξεχωριστή μέρα ανατέλλει. Η επιβίβαση στο πούλμαν ολοκληρώθηκε στην ώρα της και η αναχώρηση από την πλατεία του Βαλτεσινίκου έγινε χωρίς κανένα απρόβλεπτο. Ο άριστος και καλοσυνάτος οδηγός μας ο κ. Βασίλης από το Λεβίδι, μας μετέφερε με απόλυτη ασφάλεια στην Κυλλήνη και έτσι 75 άτομα επιβιβάστηκαν στο φέρι μποτ για Ζάκυνθο εγκαίρως.

Το σύντομο οδοιπορικό στο πανέμορφο νησί ξεκίνησε με προσκύνημα στον πολιούχο και θαυματουργό Αγ. Διονύσιο. Η επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας της Ελευθερώτριας ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και το πέρασμα από τον Λαγανά μάλλον αδιάφορο αν εξαιρέσει κανείς το πανέμορφο τοπίο του μοναδικού κόλπου. Η ελεύθερη ώρα που ακολούθησε επέτρεψε στους συμμετέχοντες να απολαύσουν μια βόλτα στην πόλη ή ένα σύντομο μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας.

Η επιστροφή με ανέλπιστα ευχάριστη στάση λίγο μετά την Κυλλήνη, όταν οι συμπατριώτες μας και μέλη του συλλόγου Γιώργος Βέρροιος και η μητέρα του Μάρθα, μας περίμεναν και μας προσέφεραν τσίπουρο και αναψυκτικά. Η συνέχεια της διαδρομής με πολύ τραγούδι ως το Βαλτεσινίκο, όπου φτάσαμε 20 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα γεμάτοι μόνο με ευχάριστες αναμνήσεις!

Πλήρες φωτογραφικό υλικό στην κατηγορία φωτογραφίες